2011. április 17., vasárnap

Fontos!

Az április 16-ai koncert után fogalmazódott meg bennem ,hogy írok egy bejegyzést. Egyszerűen muszáj ezt leírnom, mert bassza a csőröm. Szóval a tegnapi és azt megelőző koncerteken is hallottam, mondták illetve olvastam hogy "mekkora zúzás volt a pitben", kinek milyen sérülése lett, melyik testrészén szakadt fel a bőr, hol ömlött a vér stb. Egyesek azt gondolják, hogy a kemény zene = kemény verekedés. Az a céljuk, hogy minél nagyobb erővel üssék az éppen útjukba kerülőt, vagy hogy furfangosabb karate mozdulatokkal csépeljék a másikat. Egy szó mint száz minél durvább a pit annál jobb a koncert. Na akkor most ezeknek az embereknek üzenném, hogy A HARDCORE KURVÁRA NEM ERRŐL SZÓL! Ezt abba lehet hagyni, vagy akinek nem tetszik az haza lesz küldve!

Senki ne értsen félre! Lehet nyugodtan egymásra ugrálni, fetrengeni a földön, énekelni, tombolni, vergődni stb. De ennek célja a zene élvezete, a közös "bulizás" legyen és ne az agresszió. Példának említeném a tegnapi Level up koncertet ,ahol kicsi a rakást játszottunk és rám legalább 6 ember ugrott miközben a földön fetrengve énekeltünk és mégse lett senkinek semmi baja, mert vigyáztunk egymásra! Ennek szöges ellentéte volt a Hanoi koncert, ahol kisebb balhé volt a közönségben, ment az egymás ököllel való ütlegelése és valakinek még az ujja is megsérült.
Aki esetleg magára ismert azt ezúton szeretnénk felszólítani ,hogy viselkedjen normálisabban a közeljövőben.
NEM szeretnék senkit eltántorítani a koncertek látogatásától, vagy azok felhőtlen élvezetétől. Nyugodtan mozduljatok meg, menjen a megőrülés, de ésszel!
Köszi, hogy végig olvastad!

5 megjegyzés:

  1. "Ha bunyózni jöttél ide, tűnj el!
    Nem vagy jobb, mint a kidobó ember!
    Mi nem rendőrökké próbálunk lenni,
    amikor őket majmolod, az anarchia semmi."
    Dead Kennedys - Nazi punks fuck off c. számából
    http://www.youtube.com/watch?v=vZcZDLlHYt4

    Amúgy a "harcos" polós ember és a hozzá hasonlók is megérnének egy bejegyzést.

    VálaszTörlés
  2. Ebben a ,,"harcos" polós ember'' megnevezésben nagyon erősen fel vélem magam fedezni. :) És hadd jegyezzem meg, szinte biztos vagyok benne, hogy több Hanoi koncerten voltam már, mint a kedves kommentelő - persze szigorúan nem felvágásból. Ami az ököllel való ütlegelést illeti, azt sem a "magunkfajták" (csak, hogy stílusos legyek) kezdték, legjobb tudomásom szerint az Outrage énekese kezdte el direktben ütni az egyik barátomat. A bejegyzés pedig egészen nyugodtan jöhet, sőt, a kidobás is, amint én is szándékosan nekimegyek valakinek, vagy bármily módon kárt tennék valakiben... ;)

    VálaszTörlés
  3. Igazából arra próbál célozni manó, hogy punk/hardcore buliba harcos polóban lejönni tiszteletlenség, ugyanúgy ahogy kárpátia koncertre se megy senki anarchiás polóban.

    Egyébként nem is erről van szó, hanem úgy általában az egészről. Az outrage énekese és haverod közti balhéról meg annyit hogy én pont ugy hallotaam, hogy a srác túlságosan csalimpált és ezen dühödött be az énekes. Lényegtelen, hogy mi volt, mert ez csak egy eset, ami az általános koncerten jellemző aggresszív magatartás konkretizálódása. Itt egy általános probléma van, amit mindenkinek orvosolnia kell. Mert elég ha egy ember durvul be, az magával ragadhatja az egész közönséget. Valakit megüt véletlen, azt rámegy akkor közben neki mennek egy harmadiknak, aki egy negyediken adja tovább stb.

    VálaszTörlés
  4. Szvsz. ha valaki túlságosan csalimpál is, arra akár rá is lehet szólni, kultúrember módjára, nem nekiesni és ütni. És mellékesen azt amúgy senki nem legyinti meg, aki nincs benn a pogóban; aki pedig bemegy, úgy vélem, vállalja, hogy kaphat egy-egy fülest. De igazából igen, nem erre van kihegyezve a dolog, de nekem ez az egész megközelítés nem tetszik, hogy nem ez volt az első, amit te az első bekezdésedben leírtál, hanem az, hogy megérnénk egy bejegyzést - ez a gondolatmenet pedig levezethető a tegnap esti nézeteltérésre is.

    VálaszTörlés
  5. 1. Örülök, hogy lejársz koncertekre.
    2. Az, hogy te több koncerten voltál nyilván úgy is van. De ettől még nem lesz igazad.
    3. Elég óvodás dolog másokra mutogatni, hogy "Ő kezdte...".
    4. Nem voltam a koncerten, úgyhogy a verekedésről/durva pogoról fogalmam sincs, hogy mit történt. Végig néztem a képeket és akkor szúrt szemet a "harcos" polod.
    Ahogy fentebb írták, tiszteletlenség ilyen poloban punk koncertekre menni(és még akkor finoman fogalmazott). Ezért írtam amit írtam.
    http://www.youtube.com/watch?v=c_bV9w1vXeI&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=L9As_Q_-yfE&feature=related

    VálaszTörlés