2010. november 13., szombat

A.M.D.

A november 27.-i koncert fellépőiről lesz itt néhány rövid ismertető kedvcsinálásként. Ezek közül pedig az első a legendás A.M.D. (Anti Military Demonstration) lesz. 87-ben alakította Budapesten a dobos Kiskovács és az énekes Sotár, ezután csatlakozott hozzájük Füleki és Cséb. Ez volt az első felállás. 90-ig elég sok tagcserén estek túl, eközben kiadtak 88-ban egy demót, 89-ben pedig egy élőben rögzített számokból álló lemezt, ami Németországban jelent meg. Ekkorra már túl voltak külföldi koncerteken is. 90-ben kijött egy kazettájuk, Ne vonulj be! címmel, 91-ben pedig a "Háború borzalmai, sőt még rosszabb", közben már küldöldi turnék is voltak a hátuk mögött. Az énekes Sotár 93-ban otthagyta a zenekart, 94-ben pedig sajnos meghalt. Kis szünet után a többiek újra összeültek, és a folytatás mellett döntöttek, az énekesi posztot Cséb töltötte be, aki az első basszerosa volt a zenekarnak, ebben a felállásban jött ki a 95-ös "Túlélők" lemez. 1996-tól 2000-ig nagyon kevés koncertet ad, 2000-ben gyakorlatilag meg is szűntek. 2005-ben kezdték újra, új énekessel, aki a Kevésből ismert Csiszi lett és új gitárossal Fidó személyében, tehát Sík, Lőrke, Fidó, Kiskovács, Csiszi a felállás, ami a mai napig tart. 2007-ben csináltak egy 4 számos demót, amit nemrég közzé is tettek, illetve a myspace-ükön meg is lehet hallgatni.
Hogy miért érdemes megnézni őket? Nagyon király gitártémák, akkordbontások, váratlan, gyors váltások, tartalmas szövegek, jó előadásmód. Kis ízelítő a 2006-os visszatérésükről:


Egyébként az összes kiadványukat letölthetővé tették, illetve egyéb sok más infó van a honlapjukon.
Kár lenne kihagyni őket.


Kiss

2 megjegyzés:

  1. Engem nem érdekelnek az akkordtémák.az AMD már akkor legenda volt mikor SOTÁR "otthagyta" őket.A mai napig nem sikerült egy olyan zenekarnak kinőnie" magát,aki mind szövegvilágban és metalitásban 100% hitelességet adott volna le./KIVÉTEL SB./Gondolok itt a német nagykövetséges tüntetésre/feketedoboz felvétel,KŐBÁNYA-KISPESTI punkok életstílusa stb./SOTÁR/.
    A mostani AMD koncertrejárók 99%-a csakis SOTÁR eszmeiségért jár buliajikra amit CSISZKA nagyon jól ad elő.ez már akkor is nyilt dolog volt amikor CSÉB "kikészült fejjel"nyammogta a túlélő dalait és senkit se érdekelt,a régi nótákat meg olyan szarul hogy érteni se lehetett.Nagy a különbség ,ZSOLT odateszi magát,és elég jól elénekli a régi számokat.
    Nagyvalószínüséggel én ott leszek a barátommal:))))))
    RIP - SOTÁR

    VálaszTörlés
  2. akkor te sotár örökségéért jössz el, de lehet,hogy másnak, aki esetleg nem ismeri, nem azt kéne mondani, hogy "gyere, mert ez volt sotár zenekara, ezért látnod kell", hanem azt, hogy lesz egy király koncert és ha akarják utána beleássák magukat

    VálaszTörlés